بچهها مسابقهای رو ترتیب داده بودن که چرا گنو/لینوکس رو دوست دارید و هر کی باید یه بهترین شکل این حس رو القا میکرد تا شاید بتونه برنده خوشبخت یک عدد بورد رزبریپی بشه :)
پشتیبان اصلی این مسابقه طبق معمول سیتو و بهنام توکلی عزیز بود که جا داره از زحمات زیادش تشکر کنم :)
اما بریم سر اصل مطلب و اون معرفی نفرات برتر! که بد نیست حتما برید بهشون سر بزنید!
نفر اول نویسنده وبلاگ رایتوب که پستی با عنوان چون میتونم باهاش برم به اعماق رو نوشته :)
نفر اول خیلی خوب تونسته با احساسات ملت بازی کنه و عکسایی که گذاشته کافی بود برای اینکه امتیازای بالایی کسب کنه بدون اینکه زحمت خیلی زیادی برای نوشتن یه پست تخصصی و پیچ در پیچ به خودش داده باشه :) و البته خیلی خوب و ساده تونسته حق مطلب رو هم ادا کنه :ی
اما نفر دوم با تئوری بیگ بنگ پا به میدون مسابقه میذاره، نویسنده بعد از کلی ژانگولر بازی به این میرسه که
یه روز بعد از ظهر پشت سیستم نشستید و دارید به کارهاتون میرسید که یه دفعه آخرین قسمت سریال مورد علاقتون با زیرنویس فارسی و بدون حروف عربی شروع به پخش میکنه یه چیزی مثل این:
هدف نویسنده از زدن این پست مشخصا اینه که بگه چطور میشه از قدرت دنیای گنو/لینوکس استفاده کرد برای اینکه کاراهای عجیب غریبی رو انجام داد، پروسههایی که یک بار انجام میدید اما در عوض بعدش براتون راحتی رو به ارمغان مییاره و البته کلی نکات آموزندهای که هنگام انجام این کارها آدم یاد میگیره :)
رتبه سوم فرود با پست وقتی قرار میشه یه گیک ارایه بده، به شرح سلسله کارهایی میپردازه که خودش برای ارائه اسلاید در کنفرانس زنجان دست به انجام اونها زده.
یکی از مشکلاتی که وقت ارایه ها دارم، کنترل اسلایدهاست. نشستن پشت کامپیوتر و زدن دکمه یا انجام دادن این توسط یه نفر دیگه :) روش معمولشه، ولی روش من نیست.
و اینطور میشه که فرود از طریق مرورگرش فایرفاکس و استفاده از شبکه وایرلس کنترل اسلایدها رو برعهده میگیره!
نفر چهارم نویسنده وبلاگ saar که با شرکت در مسابقه به سکوت چند ماههش پایان داد :) saar اول از آزادیهایی که گنو/لینوکس به ادم میبخشه مینویسه و بعد به صورت خیلی ملموس و البته تخصصی نشون میده که چطور بخاطر آزادی عملی که وجود داره میشه حتی بخشهای غیر قابل تصوری چون شبکه رو در گنو/لینوکس دستکاری کرد.
بذارین با یکم توضیح شروع کنم. اطلاعاتی که به لایهٔ TCP شبکه فرستاده میشن، تو یک غلاف جا میگیرن و اطلاعات لازم برای رسیدن به پروسهٔ مقصد بهشون اضافه میشه. بیتهای ۱۰۰، ۱۰۱ و ۱۰۲ (اگر شماره رو اشتباه نگفته باشم) رزرو شده هستن و صفر در اونها قرار میگیره. تو دانشگاه یک بار بحث پیش اومد که از این بیتها میشه استفادههای مختلفی کرد. به عنوان مثال این بیتها میتونن شمارهٔ کلید رمزنگاری/رمزگشایی بستهای باشن که توی یک سازمان تعریف شده؛ بستههایی که روی شبکه قرار میگیرن، بر اساس مقصد رمزنگاری خاصی داشته باشن. از طرفی روند عادی شبکه نباید تغییر کنه و به عنوان مثال مدیر که به همهٔ کلیدها دسترسی داره باز هم باید بتونه بستههای عادی خودش رو به شبکه (مثل اینترنت، با بیتهای رزرو شدهٔ صفر) ارسال کنه. از نظر فنی، سیستمعامل وظیفهٔ بسته بندی اطلاعات رو بر عهده داره پس ایجاد این روند برای یک سازمان نیاز به تغییر سیستمعامل و البته بازنویسی یا تغییر کد اون قسمت از سیستمعامله.
عنوان پنجمی بخاطر امتیازای برابر به دو نفر از بچهها رسید.
وبلاگ باگی تنها لیدی حاضر در مسابقاته که از دید روانشناختی به چرایی دوست داشتن دنیای گنو/لینوکس میپردازه و حتی اشاره میکنه این دوست داشتن نه فقط از رو علاقه که حتی خشم و عصبانیت از اون هم باعث نمیشه ادم مهاجرت کنه و بره جای دیگهای و در نهایت اینطور جمع بندی میکنه مطلب خودش رو.
همین باعث میشه در دنیایی که ریشه دارم برگ بدم و جوونه بزنم !یه روزی بهار من هم فرا میرسه شکوفه می زنم و میوه میدم :دی If you know what I mean
من گنو/لینوکس رو دوست دارم چون کلی دلیل برا دوست داشتنش دارم و خوشحالم که این بازی بازنده نداره . برگ برنده در دستهای من و ماست
اما عنوان پنجمی دیگه به وبلاگ hypermit رسیده. نویسنده این وبلاگ در ابتدا به صورت خلاصه به دلایل دوست داشتن گنو/لینوکس اشاره میکنه.
- تنوع زیاد و آزادی در انتخاب
- مشکل از کمبود اطلاعات شماست
اگر کاری رو نمی تونید انجام بدید اشکال از کمی اطلاعات شماست. - هیچ چیز رو از صفر شروع نمی کنید
- بهترین مکان برای گیک ها
و بعد خیلی خوب میره سراغ مثالای عینی و اینکه چطور گنو/لینوکس بهش کمک میکنه تو انجام کارهای مختلف.
- دانلود شبانه رایگان
- یادآوری
- کنترل اتفاقات سرور و ارسال sms برای تمامی ادمین ها
اگر سرور لینوکسی داشته باشید و چندتا ادمین، و سرور هم مهم باشه خیلی ساده می تونید روی سرور اسکریپت بنویسید که چیزهایی که روی سرور مهم هست رو چک کنه و اگر اتفاقی بحرانی افتاد توی یک فایل تکست یک جایی که بشه دانلودش کرد بریزه. و با گوشی n900 یک اسکریپت ساده دیگه بنویسید که اون فایل رو مثلا ۱۵ دقیقه یکبار چک کنه و اگر چیز غیر عادی داخلش بود اون اتفاق رو برای تمامی ادمین های sms کنه.- گوشی n900 و جاسوسی
- کنترل دمای کامپیوتر و فن
- اجرای موزیک از طریق ترمینال
اما غیر از نفرات اول تا پنجم مطالب خیلی خوب دیگهای هم وجود داشت که درسته رتبهای کسب نکردن اما حقیقتا ارزش وقت گذاشتن بیشتر رو دارن :)
دانشجوی دانشگاه امیرکبیر که از خاطره خودش توی این دانشگاه گفته با عنوان چه جوری کل پهنای باند ممکن رو نوش جان کنید!
این داستانی که میخوام براتون تعریف کنم توی چله تابستون وقتی که کسی دانشگاه نیست اتفاق افتاده و خب ما چون پایه ثابت خوابگاه بودیم! بودیم!اون سالی که من دانشجو بودم و این اتفاق افتاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر اینترنتش رو از طریق سه یا چهارتا پروکسی squid به دانشجوها و اساتیدش در مقاطع مختلف ارائه میداد. اون سال بخاطر چله تابستون بودن دوستان انفورماتیک زحمت کشیده بودن و به همه بدون پسورد سرویس میدادن. یعنی هیچ یک از پراکسی ها پسورد نداشت و تنها محدودیت رو روی آی پی آدرس شما اعمال میکردن و شما رو محدود میکردن خب شما هم اگه جای من بودید دوست داشتید از این فرصت بوجود اومده استفاده کنید.
که واقعا نکات خیلی آموزنده و صد البته کاربردی رو این پست داره :)
** برای دیدن مطالب بقیه شرکت کننده ها به اینجا مراجعه کنید
دیدگاهتان را بنویسید