اجرای پلتفرم موبایل آندروید بر روی اوبونتو

پلتفرم و یا همون سیستم عامل اپن سورس اندروید توسط گوگل برای موبایل طراحی شده و چون نام گوگل رو یدک می‌کشه، آدمای زیادی رو مجذوب خودش کرده. برای بدست اوردن اطلاعات بیشتر و اینکه چه موبایل‌هایی قراره به همراه این سیستم عامل ارائه شن، بهتره یه سر به اینجا بزنید.  حالا کاری که ما قراره انجام بدیم اینه که  سیستم عامل گوگل رو بر روی اوبونتو نصب کنیم. بعد نصب  شما یه موبایل دارید که روی اونم آندروید  نصبه و هر کاری رو به غیر از حرف زدن با اون می‌تونید انجام بدید!‌ می‌تونید برنامه‌هایی رو که برای آندروید نوشته شده  تست کنید  و یا اینکه با استفاده از آندروید در اینترنت گشت بزنید و از شنیدن موسیقی لذت ببرید. خلاصه اگه می‌خواید ببینید آندروید چی هست و چطوریاست دو تا راه دارید. یکی اینکه برید موبایلی که آندروید روش نصبه رو بخرید یا اینکه اونو روی اوبونتو اجرا کنید.

مراحل نصب

شما ابتدا باید بسته های از پیش کامپایل شده(باینری) آندروید رو از سایت اصلی دریافت کنید و چون گوگل ایران رو تحریم کرده  اون رو برای شما اینجا گذاشتم. حجم فایل ۱۷۰ مگ هست. برای نصب آندروید شما به دو تا فایل دیگه احتیاج دارید که برای نصب اونها ما از طریق سیناپتیک به دنبال اسم اونها می‌گردیم و تیک کنار اونها رو می‌زنیم تا نصب بشن.

اولی  openjdk-6-jre ودومی ia32-libs هست.

حالا اون فایل زیپ ۱۷۰ مگی رو در فولدر خونگی خودتون از حالت فشرده خارج کنید. بعد مسیر زیر رو از طریق ترمینال دنبال کنید.

cd ~/android-sdk-linux_x86-1.5_r3/tools

حالا باید  دو گیگ کارت اس دی (SD Card) به این موبایل خودمون اختصاص بدیم. فضای بیشتری احتیاج دارید؟ مقدار بیشتری به اینکار اختصاص بدید.

./mksdcard 2048M SDCard1

بعد از مدتی کارت اس دی ساخته می‌شه.

حالا نوبت ساخت خود آندروید به صورت یک ابزار مجازی فرا رسیده.

./android create avd -n ilinux -t 2

با زدن این دستور پیغامی مبنی بر سفارشی سازی پروفایل مربوط به سخت افزار نشون داده می‌شه. شما کافیه اینتر(Enter) ‌رو بزنید.

به جای اون ilinux نارنجی هم هر اسمی رو می‌شه نوشت. در حقیقت این همون اسم برندی که موبایل رو مي‌سازه!

حالا کافیه در دسکتاب و یا قسمت اپلیکیشن‌های اوبونتو یک میانبر به اندروید خودمون ایجاد کنیم. برای اینکار روی قسمت اپلیکیشن(بالا سمت چپ) یه کلیک راست و بعدم Edit menus و بعدم در ستون مورد نظرتون New item رو انتخاب کنید. یه اسم به  میانبر بدید و در قسمت Command هم دستور زیر رو وارد کنید.

/home/YOURUSERNAME/android-sdk-linux_x86-1.5_r3/tools/emulator @ilinux -sdcard /home/YOURUSERNAME/android-sdk-linux_x86-1.5_r3/tools/SDCard1

برای بار اول که آندروید اجرا می‌شه یه خورده طول می‌کشه موتورش روشن بشه. از آندروید و دنیای اپن سورس لذت ببرید.

htc-hero-10_narenji_ir.jpg
آندروید گوگل روی موبایل واقعی
android
آندروید گوگل به صورت مجازی

اینجا هم می‌تونید لیستی از برنامه‌هایی رو که بر روی آندروید قابل نصب هست رو ببینید و اونا رو دانلود کنید. نکته مهم اینکه برای نصب این برنامه‌ها روی آندروید باید از طریق خود آندروید مجازی وارد این آدرس  اینترنتی شده و اقدام به دانلود برنامه ها کنید!

منبع

دیدگاه‌ها

4 پاسخ به “اجرای پلتفرم موبایل آندروید بر روی اوبونتو”

  1. طیب نیم‌رخ
    طیب

    با سلام
    شما که با این برنامه کار کردی میدونی که پشتیبانی آندروید از زبان فارسی چطوری هست؟
    و اگه خوبه گوشی آندرویدی توی بازار ایران اومده یا نه؟
    با تشکر

  2. erghezi نیم‌رخ

    سلام.
    اینی که من دیدم فارسی نمی شه تایپ کرد و حتی سایتای فارسی رو نمی تونه درست نشون بده! و اونا رو مربع مربع نشون می داد اما چیزی که مشخصه اینه که اپن سورسه و هر کسی به راحتی می تونه زبان فارسی رو هم اضافه کنه.
    اینکه توی ایران اومده یا نه رو نمی دونم چون خودم اصلا موبایل ندارم و تو کار این حرفا نیستم! اما وقتی آیفون تو بازار ایران هست حتما اندروید هم گیر می یاد.

  3. وحید ف نیم‌رخ

    بله گوشی سه تا از گوشی ها با این سیستم عامل در بازار موجود هستند (که هر سه تا هم مارک HTC هستند)برای اطلاعات دقیق تر از گوشی ها و قیمت ها می تونید به سایت خوبی مثل
    http://www.gooshishop.com
    مراجعه کنید.
    در حال حاضر گوشی های آندروئیدی موجود در بازار عبارتند از :
    HTC magic HTC Hero HTC G1
    تا آخر سال 2009 هم 5 تا گوشی دیگه هم از شرکت سامسونگ و ال جی و سونی اریکسون هم عرضه خواهد شد

  4. گروه کلید نیم‌رخ

    سلام
    ممنون از اطلاع رسانی تون.
    بین سامسونگ و ال جی کدوم رو انتخاب کنم به نظرتون؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *