ماشین مجازی

آقا اینقدر گفتن سون سون که ما رو هم تب سون گرفت و رفتیم این سیستم رو نصب کردیم! اما این مایکروسافت مگه می‌تونه یه کارو درست و حسابی انجام بده!؟؟؟ شما تصور کنید ما برای این ویندوز سون اومدیم یه پارتیشن ۱۵ گیگی در همسایگی پارتیشن ۳۰۰ گیگی لینوکسمون اختصاص دادیم که خوب مشخصه همه زندگیمون  تو این ۳۰۰ گیگه!‌ حالا در نظر بگیرید قبلشم ما سیستم لئوپارد رو  سیستم داشتیم و طی یه حرکت ژانگولر بازی قصد داشتم با رفتن به لینوکس لایو و از طریق جی‌پارتد ، پرچم  بوت رو از ویندوز سون به لینوکس مینت تغییر بدیم  تا هر دفه سیستم رو روشن می‌کنیم از طریق گراب به همه سیستم عاملا دسترسی داشته باشیم! اما در کمال تعجب با وارد شدن به جی‌پارتد مشاهده شد که ۳۰۰ گیگ از اطلاعات ما به وضعیت سیاهچاله‌ای در اومده که هیچ وضعیتی نداره و به عنوان تکه‌ای از فضای خالی در هارد محسوب می‌شه، که باید اون رو از نو پارتیشن بندی کنیم. خوب من اول کار سکته خفیفی زدم و از اونجا که نمی دونستم مشکل زیر سونه تمام ناله و نفرینا به آپدیت بایوس در ویندوز اکس‌پی روانه شد. که این آپدیت بایوس هم چون معلول بود و علت نصب لئوپارد بود تمام ناله‌های ما روانه این سیستم عامل شد! اما خوب موضوع این بود که این چه مشکلیه که فقط یه پارتیشن لینوکس رو پاک کرده؟ و از همین ظن و البته لینکی که رفیق همیشگمون داد مشخص شد که ویندوز پر آوازه سون، شهرت عام و خاص هستن در پاک کردن پارتیشن کناریشون و کلا هر پارتیشنی! و خوب من هنوزم باور نمیکنم که متخصصین مایکروسافت از وجود این باگ بی اطلاع بوده باشن و به همین دلیل باشه که تو آخرین نسخه سونی که به بازار اومده این مشکل رو حل نکرده باشن!‌ یعنی یه جورایی فک می کنم متخصصین مایکروسافت به صورت کاملا ماهرانه کاری کردن که پارتیشن لینوکس طرف حتما پاک شه. البته این فقط یه حدسه. حالا از این قضیه که بگذریم خدا رو شکر ما تونستیم توسط برنامه آکرونیس ۷۰ مگی در ویندوز در عرض دو سوت پارتیشن پاک شدمون رو بازیابی کنیم. منم بلافاصله بعد بالا اومدن سیستم اول همه سون رو پاک کردم.

اما من چون آدم سریشی هستم و برای تست هم که شده رفتم این سون رو با کمک ویرچال باکس یا همون جعبه مجازی یا ماشین مجازی از توی لینوکس نصب کردم که خوب فقط باید بگم زیبایی داره و دیگه  هیچی نداره! بعد از این رفتیم سراغ آی‌ای ۸ نسخه کاملش رو روی اکس پی نصب کردیم که علارغم تبلیغات مسموم دشمنان متوجه تو خالی بودن تمام ادعاهای اونا هم شدیم! خوب اولین ادعا این بود که برای هر تب در آی‌ای یک پروسه جدید باز می‌شه که خوب واقعا هم می‌شد! اما این معنیش اینه که وقتی یه تب پکید کل سیستم نپکه. ‌اما من نمی‌دونم چرا هر وقت وارد این آدرس می‌شدم آی‌ای من به کل با تمام ملزوماتش هنگ می‌کرد و من باید با زدن dont send به کارش خاتمه می‌دادم!؟ اگه به آدرس دقت کنید متوجه می‌شید که این آدرس مربوط به نحوه نصب لئوپارد بر روی پی‌سی هست و این یعنی ظن و گمان آدم به این سمت باید بره که آیا این کار از روی عمده!؟ یعنی چرا باید هر دفه با رفتن به این آدرس کل مرورگر از کار بیفته!؟‌ بنابراین ما کلا از آلات و تجهیزات مایکروسافت بکلی دلزده شده و کلا به سمت لینوکس مینت ۶۴ بیتی خودمون مهاجرت کردیم. خوب تو اینجا هم من چند تا مشکل دارم که هنوز موفق به حل اونها به روش متعارف نشدم! یکی از اونا مودم هست که خوب به دلیل اینکه ۶۴ بیتیه موفق به نصب نشدیم.  راه جایگزین رو فعلا ای‌دی‌اس‌ال دیدیم. گزینه بعدی پرینتر اچ‌پی بود که به صورت خیلی خنده داری علارغم اینکه همه جا نوشتن در لینوکس پشتیبانی‌ می‌شه و اصلا درایور رسمی هم براش منتشر شده و اصلا اسمش رو هم لینوکس من نشون می‌داد اما هنوز نمی‌تونه پرینت رو بگیره و در اصطلاح چراغش قرمز شه! اما ایرادی نداره. ما به کمک کلک رشتی کارمون رو راه می‌ندازیم! اونم چه کلک رشتیه!

خوب خیلی راحت شما می‌رید و از روی ماشین مجازی، سیستم عامل اکس‌پی رو نصب می‌کنید. اما نکته اینجاست که ماشین مجازی شما باید حتما یو‌اس‌بی رو ساپورت کنه! و این بدین معنیه که ویرچال باکس اپن‌سورس به درد کار ما نمی‌خوره:( بنابراین یه راست می‌ریم سراغ گزینه اصلی که چیزی نیست جز vmware workstation 6.5.1 که نسخه کاملش رو از سایت اصلی بعد از یک رجیستر ساده برای لینوکس ۶۴ بیتی می‌تونید دانلود کنید که البته فکر می‌کنم محدودیت ۳۰ روز داره که خوب با دادن یه سریال نامبر ساده مشکل برای همیشه حل می‌شه. خوب بعد نصب اکس‌پی هم می‌رید درایور پرینتری که برای ویندوز هست رو می‌گذارید و چون پرینتر از طریق یو‌اس‌بی به سیستم وصله خیلی راحت کار می‌کنه. و این یعنی زنده شدن پرینتر و البته هر شی دیگه‌ای که یو‌اس‌بی داشته باشه. مثلا اگر شما مودمی دارید که تو لینوکس نصب نمی‌شه اما از نوع یو‌اس‌بی هست با این روش به راحتی می‌تونید راهش بندازید! و بعد از توی ویندوز به اینترنت وصل می‌شید (نمی‌دونم مبدل pci به usb هم هست یا نه).  خوب این تازه اول راهه و وقتی متوجه شید که ماشین مجازی شما دایرکت ایکس ۹ داره و شما به شرط اینکه کارت گرافیکیتون در لینوکس نصب باشه، به راحتی می‌تونید از این قابلیت استفاده کنید! و این یعنی بازی در ماشین مجازی تحت لینوکس! تجربه‌ای بسیار شیرین و دلچسب و تازه وسطای بازی ممکنه شما متوجه بشین که صدا ندارین! که خوب این یه مشکل کوچیکه و به راحتی حل می‌شه! موضوع از این قراره که شما دو تا راه دارید! اگه از این راه برید شما داری صدا می شید! اما همزمان نمی‌تونید هم در لینوکس و یا در  ویندوز صدا دار باشید (یا این یا اون)! اما راه دوم خوب به شما کمک می‌کنه همزمان در دو سیستم صدا داشته باشید. از هر راهی هم که برید کافیه طبق دستور خیلی ریلکس جلو برید! به صورت خارق العاده‌ای همه چیز کار می‌کنه! و جای هیچ نگرانی نیست :) فقط تو روش دوم صدایی که از وی ام ویر برای من در می‌یومد یه مقداری کیفیتش پایین بود.

اما قابلیت جالب دیگه‌ای که شما دارین اینه که شما از داخل ویندوز می‌تونید به تمام فایلای توی لینوکس دسترسی پیدا کنید و این یعنی عالی. شما قبلا بایستی یه پارتیشن به ویندوز اکس‌پی اختصاص می‌دادید و یک پارتیشن به لینوکس و این یعنی چند تیکه شدن والبته خطر هک شدن در اکس‌پی! اما شما با ماشین مجازی این محدودیت‌ها رو نخواهید داشت. شما حتی می‌توانید  فایل‌ها رو پاک کنید و یا به راحتی فیلم‌های روی پارتیشن لینوکس رو با مدیا پلیر نگاه کنید! و یا اینکه اگر در لینوکس اینترنت ای‌دی‌اس‌ال داشته باشید به راحتی‌ می‌توانید از طریق کروم و یا سافاری به مرور بپردازید. و یا برعکس اگر مودم ADSL با پورت یواس‌بی دارید و اون رو نمی‌تونید تو لینوکس نصب کنید! به راحتی با این روش می‌تویند اون رو تو ویندوز نصب و اون رو با لینوکس شیر کنید! جالبه بدونید که دوست من با این تکنیک موفق شد در زمانی که برق کل شهر هر روز می‌رفت با لب‌تاب نازنین مکش و نصب همین ماشین مجازی و بعد نصب ویندوز، مودم usb که شرکت آفریقاتک بهش انداخته رو دوباره راه بندازه و بعد در زمانایی که برق می‌ره بازم به اینترنت متصل باشه :)

کارای دیگه‌ای که خیلی راحت می‌شه انجام داد نصب برنامه‌های معروف همچون فتوشاب و کلا برنامه‌های گرافیکی و یا نصب برنامه مطلب رو ویندوز و استفاده از اونا در لینوکسه که تجربه خیلی جالبیه.تنها عیب این روش اینه که شما باید به پردازشگر حداقل دو هسته‌ای داشته باشید و البته پیشنهاد من یه ۴ هسته‌ای و یا حتی بیشتره! و هر چی رم بیشتر زندگی بهتره. پیشنهاد من ۱۶ گیگ رمه که متاسفانه بیشتر از اون رو مین بورد احتمالا ساپورت نمی‌کنه.

http://www.letslearnlinux.com/suseblog/2008-05-21/linux_versus_windows_tshirt.jpg

دیدگاه‌ها

16 پاسخ به “ماشین مجازی”

  1. admin-google.com نیم‌رخ
    admin-google.com

    یا کف خون !!

    “علارغم تبلیغات مسموم دشمنان متوجه تو خالی بودن تمام ادعاهای اونا هم شدیم”

    همانگونه حدس میزدیم ، یقین حاصل کرده بودیم ، بر دیگران نیز خظر مشتبه شدن خوب بودن محصولات ماکروسافت و ….

  2. جمال نیم‌رخ
    جمال

    سلام
    من یک پرینتر canon i350 دارم که تا حالا نتونستم توی اوبونتو راه بندازمش و برای هر پرینت گرفتنی مجبورم برم ویندوز!!
    شما راه حلی دارین؟!

    1. erghezi نیم‌رخ
      erghezi

      دوست عزیز اگه پرینتر شما usb داشته باشه، با همین روشی که اینجا گفتم راحت می‌تونید نصب کنید. فقط موضوع اینه که vmware برای سیستم‌های عادی یه خورده کنده. اما من متوجه شدم که ویرچال باکس نسخه پولیش هم اگه بتونید گیر بیارید، قادر هستید پرینتر خودتون رو روش نصب کنید. ویرچال باکس نسبت به vmware خیلی سریعتره. اگر هم که مشکلی از لحاظ پردازنده ندارید که به نظر من همون vmware بهتره. برای نصب پرینتر روی خود لینکس هم فکر نکنم راه حلی داشته باشید! چون شرکت سازنده براش درایوری ارائه نداده!شرکت اچ‌پی که نسخه رسمی داده، من نتونستم نصبش کنم!‌دیگه کانن که خدا به خیر کنه :)

    2. حامد نیم‌رخ

      سلام می تونید درایور پرینترتون رو از اینجا دانلود کنید
      http://www.turboprint.info/
      ولی پولیه ۳۰ روزست و بعدش باید یه فکری براش بکنید :دی

  3. جمال نیم‌رخ
    جمال

    ممنون از راهنماییتون
    من از turboprint استفاده کرده بودم ولی در هربار پرینت یک لوگو وسط صفحه چاپ میکنه!
    باید ۳۰ دلار واسه نرم افزارش داد تا لوگو چاپ نکنه!
    اگه میشه بگید که جزییات راه اندازی از طریق vmware رو از کجا میتونم بدست بیارم.
    در مورد virtualbox هم باید ویندوز رو توش نصب کنم و پرینتر رو بهش بشناسونم دیگه نه؟

    1. erghezi نیم‌رخ
      erghezi

      از شانس خوب تو ویرچال باکس نسخه جدیدش همین تازه از تنور در اومده
      ! که ویژگی جدیدش باعث شاخ در اوردن من شد اونم پشتیبانی از usb بود. لینک دانلود هم تو همین صفحه هستش. بنابراین دیگه نیازی به گشتن دنبال نسخه پولیش هم نداری :)
      http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,9365.0.html

  4. Hamed نیم‌رخ

    خوب سریالشو بهش بده تا لوگو چاپ نکنه :دی
    http://www.serials.ws/?chto=turboprint

  5. جمال نیم‌رخ
    جمال

    سلام
    بلاخره با این Virtualbox جدید تونستم توی ویندوز تحت اوبونتو. پرینت بگیرم!
    ;)
    سپاس فراوان!

  6. دوست نیم‌رخ
    دوست

    لپتاپه dell vostro 1500 دارم که یه دکمه media direct داره که وقتی این دکمه رو زدم تمام پارتیشن ها پاک شد . حالا میخوام با این نرم افزار آکرونیس پارتیشن هارو برگردونم . میخوام بدونم چه طوری این کارو کنم وقتی حتی ویندوز بالا نمیاد . با فلش میشه کاری کرد ؟ این media direct یک پارتیشن c ساخته ولی این پارتیشن اون پارتیشن c قبلی نیست چون حجمش با قبلی فرق میکنه و فکر کنم نباید رو این پارتیشن ویندوز نصب کنم . حالا من چطوری این پارتیشن هارو برگردونم ؟

    1. erghezi نیم‌رخ
      erghezi

      دوست عزیز این برنامه آکرونیس فقط برای زنده کردن پارتیشنی هست که کامل پاک شده. منظورم اینه که اگه شما یه فایلی رو از یه پارتیشن پاک کنید، با این برنامه به فکر بازیابی اون نباشید. اما اگه پارتیشنتون غیب شده و به عنوان یه تیکه فضای پارتیشن بندی نشده در هاردتون شناخته می شه این برنامه دو سوت اونا رو بر می‌گردونه و اصلا هم نیاز به راهنمایی نداره!(همش گرافیکیه) فقط تا اونجایی که یادمه برای بازیابی اطلاعات وسطش دو مرحله می‌شد . یکی خیلی سریع بود. و دیگری خیلی زمانبر و در اصل به صورت سکتور به سکتور. من طبق پیشنهاد خود برنامه حالت اول رو رفتم و جواب رو هم گرفتم. اگه حلات اول نشد بعد دومی رو تست کنید.

  7. yeenghelabi نیم‌رخ
    yeenghelabi

    یا سلام
    چند سوال و یک درخواست :
    ۱- آیا شما تهران هستید؟
    ۲- آیا در جشن انتشار احتمالا شرکت می‌کنید؟
    ۳- آیا می‌توانید یک نسخه از vmware را که خودتان استفاده می‌کنید برای من هم بیاورید؟
    پ.ن: بدلیل حجم زیاد در حدود ۳۰۰ مگ نمی‌توانم دانلود کنم .
    یا علی

    1. Hamed نیم‌رخ

      البته نوید این مطلبو نوشته ولی بهر حال
      بله ما تهران هستیم جشن هم راستش نمی دونم کی هست ولی اگه زمانش با کلاسای دانشگاه تداخل نداشته باشه سعی می کنیم بیایم
      اگر جشن اومدیم که حتما براتون میارم اگر هم نه که آدرس بدید تقدیم کنم

  8. yeenghelabi نیم‌رخ
    yeenghelabi

    با سلام
    خیلی ممنون .
    انشاا.. که جشن با برنامه‌ی هیچکی تداخل نکنه .
    پ.ن۱:شما لطف دارید ، من هیچ وقت چنین جسارتی نمی‌کنم .
    پ.ن۲:فقط یک نکته ، اگر زمان معلوم شد و مشکلی نبود ، من چجوری شما را بشناسم .
    پ.ن ۳:هماهنگی بعد از اعلام زمان جشن .
    یا علی

    1. erghezi نیم‌رخ
      erghezi

      منو با نام erghezi می‌تونید پیدا کنید. البته من ویرچال رو داخل اوبونتو نسخه جدید ۹.۰۴ تست کردم، کار نکرد! ولی ایشاالله نسخه جدید رو حتما دانلود می‌کنم.

  9. hossein نیم‌رخ
    hossein

    سلام خدمت همه عزیزان. من هم مثل شما عاشق سر و کله زدن با انواع سیستم عامل هستم. باید بگم که هیچ سیستم عاملی vista ultimate sp2 32bit نمیشه. ما که تو ایران هستیم قیمت ویندوز چه اهمیتی برامون داره؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *